perjantai 15. toukokuuta 2015

Kesää kohti!

Pian on aika ripustaa balettitossut naulaan kesäloman ajaksi! Olen viime aikoina käyttänyt paljon aikaa tulevan kauden suunnitteluun, jotta voisin lomalla keskittyä oikeasti lomailuun tuntien laatimisen sijaan.Vaikka baletti onkin aivan ihanaa, on myös hyvä pitää välillä taukoa niin henkisen kuin fyysisen jaksamisenkin vuoksi.

Kulunut lukuvuosi on pääpiirteissään ollut antoisa, mutta valitettavasti olen kärsinyt myös loukkaantumisista sen aikana. Vammoista kuntoutuminen on aina fyysisesti sekä henkisesti raskasta; kaikista vaikeinta siitä tekee se, että oma kroppa toimii työvälineenä eikä saa aina tarpeeksi lepoa. Silloin myös kuntoutuminen hidastuu ja kärsivällisyys sekä motivaatio ovat koetuksella. Onneksi oppilaat ovat kuitenkin ihania ja opettaminen mukavaa!

Vaikka itse jäänkin pian lomalle, on tarkoituksenani kuitenkin päivittää blogia myös kesällä! Pysykäähän siis kuulolla! :)

Kesäbalettia

Aiotko sinä tanssia myös kesällä vai keräätkö voimia tulevaa syksyä varten?


6 kommenttia:

  1. Meillä on näytös vasta toukokuun viimeisenä päivänä, joten ainakin siihen asti vietän aikaani baletin parissa. Kesälomalla ajattelin kerätä erityisesti lihaskuntoa ja venyvyyttä ns tekniikan sijaan, kun tunteja ei ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Minusta on ihan hyväkin, että treeni on kesällä erilaista kuin muuten! Kesällä voi esimerkiksi keskittyä peruskunnon kehittämiseen, mikäli siihen ei normaalisti jää aikaa. :)

      Poista
  2. Mä treenaan balettia myös kesällä :) Mulla on ollut nyt viime vuoden elokuusta tähän toukokuuhun asti tosiaan vaan yksi tunti viikossa balettia (lukuunottamatta nyt näitä loppukevään näytösharjoituksia), niin en silleen koe että tarvisin erityisesti lepoa. Ilmoittauduin oman tanssiopistoni kesäjaksolle, jossa on 2 viikkoa intensiivisesti paljon erilaisia tanssitunteja joissa saa käydä kokeilemassa, ja sitten kesäkuun puolivälistä lukuvuoden alkuun olisi balettia 2x viikossa. Odotan tosi innolla, erityisesti tuota intensiivijaksoa sillä osallistuin usealle jännälle tanssitunnille! :)

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Mikäli kokonaiskuormitus ei ole muodostunut liian kovaksi ja lepopäiviä kertyy tarpeeksi, ovat kesän balettitreenit ehdottomasti paikallaan!

    Minulla omat treenit ja opetukset rasittavat kehoa aika paljon, joten koen tauon olevan paikallaan. Aion itsekin treenata kesällä, mutta vähemmän ja hieman erilaista treeniä kuin yleensä. :)

    VastaaPoista
  4. Jep, luin muistaakseni jostakin opinnäytetyöstä joskus, että ammattitanssijoiden työhön kuuluu 2-3kk lepotauko tanssista, mikä usein sijoittuu kesälle. Tämän vuoksi ilmeisesti kesäisin balettitarjonta on lähes olematonta kaikissa suurissa oopperoissa ja muissa, jotka järjestävät hienoja balettinäytöksiä. Katseltiin tuossa joku aika sitten miehen kanssa, että voitaisiin käydä jossakin Keski-Euroopan kaupungissa kesällä ja samalla mennä katsomaan balettia (esim. Stuttgartiin), mutta tarjonta oli hyvin hiljaista :(
    Oma tanssimääräni on kuitenkin vain murto-osa ammattitanssijan tuntimäärästä, joten en itse koe olevani parin kuukauden levon tarpeessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen ettei kesällä olisi välttämättä niin paljon katsojiakaan, että baletteja kannattaisi esittää. Osittain syyt saattavat olla siis myös taloudellisia. Mutta tanssijat ovat varmasti leponsa ansainneet! :)

      Poista

Kerro ajatuksesi!