Kevätnäytökset lähestyvät monessa tanssikoulussa näin toukokuun puolivälissä! Ajattelin kantaa korteni kekoon kirjoittamalla omia meikkivinkkejäni. En ole mestarimeikkaaja, mutta rakastan kosmetiikkaa ja meikkejä! Kylpyhuoneen kaapit pursuavatkin lähes yli äyräidensä minun purnukoideni vuoksi. Oppilasnäytöksissä autan omia oppilaitani meikin teossa sen verran kuin ehdin. Jos näytökset ovat kiireisiä oppilaille, opettajat niissä vasta juoksevatkin!
Meikkaaminen on minusta todellista välineurheilua! Se on helpompaa ja mukavampaa, kun käytössä ovat hyvät siveltimet. Mielestäni laadusta kannattaa maksaa, jos meikkaa useammin kuin kerran tai kaksi vuodessa, sillä laadukkaat siveltimet kestävät vuodesta toiseen. Mikäli oma budjetti ei anna periksi, kannattaa siveltimiä toivoa esimerkiksi lahjaksi.
Meikeissä on mielestäni tietyissä tuotteissa selkeä ero selektiivisten ja markettimerkkien välillä. Ripsiväreissä en ainakaan omissa ripsissäni huomaa eroa kalliimmaan ja halvemman välillä, mutta esimerkiksi poskipunissa ja etenkin luomiväreissä ero on mielestäni varsin suuri. Halvempien merkkien luomivärit ovat usein minusta harmittavan huonopigmenttisiä ja väriä joutuu kerrostamaan todella paljon halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Selektiivisten merkkien kanssa en ole kokenut tällaista ongelmaa. Mikäli ei kuitenkaan halua maksaa luomiväripaletista tai meikkivoiteesta useampaa kymppiä, löytyy mielestäni kotimaiselta Lumenelta paljon hyviä tuotteita myös näytösmeikin laatimiseen!
Näyttämömeikissä minä suosin mahdollisimman peittävää ja jokseenkin paksua meikkivoidetta, sillä pidän sen antamasta viimeistellystä lopputuloksesta. Etenkin arki- mutta myös näyttämömeikissä on tärkeää, että meikkivoiteen sävy on lähellä oman ihon sävyä. Meikkivoidetta kannattaisikin aina tarkastella päivänvalossa ennen ostopäätöksen tekoa, sillä kaupan valaistuksessa sävy saattaa vääristyä. Meikkivoidetta pitäisi myös aina testata kasvojen iholle, sillä esimerkiksi kämmenselän iho saattaa olla eri värinen kuin kasvojen iho.
Pienet ihon virheet eivät toki näy näyttämön kirkkaassa valaistuksessa tai muutenkaan peittävän meikkivoiteen alta, mutta esimerkiksi näppylöitä voi halutessaan peittää erillisillä tuotteilla. Itselläni on aina mustat silmänaluset, joten peitän ne aina erikseen.
Jotta meikkivoide pysyisi paikoillaan, käytän itse sen alla erillistä meikin pohjustajaa. Minä levitän meikkivoiteen aina sienellä, mutta jotkut käyttävät mieluummin sivellintä tai omia sormiaan. Meikkivoiteen päälle levitän irtopuuteria vipalla, jolloin saan sen mielestäni paineltua parhaiten paikoilleen. Puuteria voi levittää myös siveltimellä, mutta näytösmeikissä se ei minusta ole toimivin tapa.
Kulmakarvat kaipaavat usein väriä tai ainakin pientä paikkailua mahdollisiin aukkokohtiin. Itse pidän kulmakynästä, mutta myös värilliset geelit tai erilliset kulmavärit sopivat tarkoitukseen hyvin. Kulmakarvat saa hyvin pysymään ojennuksessa joko värittömällä kulmageelillä tai esimerkiksi suihkaisemalla hieman hiuslakkaa kulmaharjaan ja harjaamalla kulmakarvat sen avulla paikoilleen.
Luomiväreissä kehotan omia oppilaitani suosimaan varsin neutraalia värimaisemaa, sillä jotkut värit eivät kertakaikkiaan sovi näyttämön vahvoihin valoihin. Myöskään glitterluomivärit eivät sovellu näytöksiin, sillä pahimmassa tapauksessa glitter saattaa varista silmiin ja aiheuttaa niiden valumista. Minusta ruskea mattaluomiväri on aina varma valinta, mikäli on yhtään epävarma sopivasta sävystä! Silmämeikin teossa voi käyttää sekä vaaleaa että hieman tummempaa ruskeaa. Jotta luomiväri ei karkaisi luomivakoon, kannattaa minusta myös luomet pohjustaa joko meikkivoiteella ja puuterilla tai erillisellä silmämeikin pohjustusvoiteella.
Silmämeikissä voi myös hyödyntää valkoista luomiväriä esimerkiksi kulmaluun alla ja silmännurkassa, jolloin se avaa katsetta. Rajaukset kuuluu näytösmeikissä tehdä lähes poikkeuksetta mustalla värillä. Minusta on makuasia, käyttääkö nestemäistä silmänrajausta vai kynää; nestemäinen rajaus tosin usein on voimakkaampi kuin kynällä tehty.
En ole oppilasnäytöksessä vaatinut oppilaitani käyttämään irtoripsiä, mutta ainakin mustaa ripsiväriä suosittelen kaikille. Yhtenäisen irtoripsinauhan sijaan irtoripsiä voi kiinnittää myös yksitellen, jolloin lopputulos on hieman luonnollisempi. Irtoripsien kiinnittäminen vaatii usein harjoittelua, joten siihen kannattaa varautua jo etukäteen!
Poskipunan levitykseen tuntuu olevan monta eri koulukuntaa, mutta näyttämömeikissä olen yleensä tottunut levittämään sitä poskipäiden alle enkä niiden päälle. Omaan ihonsävyyni sopii parhaiten pinkki poskipuna eikä persikkainen. Pinkki on myös näyttämömeikissä varsin varma valinta.
Perinteinen huulipunan sävy on punainen, mutta mielestäni myös pinkki näyttää lavalla kauniilta. Huulimeikki pysyy paremmin, jos sen teossa käyttää huultenrajauskynää. Huulipunan sävyyn sopivalla rajauskynällä voi huulten ääriviivojen piirtämisen lisäksi värittää myös huulia ja levittää huulipunaa vasta sen jälkeen. Huulipunan levityksen jälkeen taputtelen huuliani kevyesti vessapaperilla. Sen jälkeen lisään vielä toisen kerroksen ja toistan taputtelun. Näin kerrostettuna huulipuna kestää mielestäni varsin hyvin.
Toi toi kaikille näytöksiin! :)