torstai 18. joulukuuta 2014

Näytösten jälkeen

Huh, kiire alkaa vähitellen helpottaa ja pystyn taas päivittämään blogiakin! Joulunäytöksistä on nyt selvitty ja vähitellen voi alkaa virittäytyä joulunviettoon. Tällä viikolla hoidan vielä työasioita ja yritän muun muassa saada tammikuun tunnit suunniteltua valmiiksi. Olen myös alkanut ideoida jo kevätnäytöksen esityksiä; minulla on tapana laatia koreografiat hyvin aikaisin valmiiksi. On helpompi opettaa koreografiaa myöhemmin keväällä, jos pystyy jo heti alkuvuodesta upottamaan opetukseen koreografiassa tarvittavia elementtejä ja asioita.

Näytökset ovat ainakin minun mielestäni näin opettajan näkökulmasta varsin stressaavia - usein tuntuu siltä, että jännitän enemmän oppilaitteni puolesta kuin mitä jännitin silloin, kun itse vielä esiinnyin. Oppilaille näytökset ovat kuitenkin usein koko syksyn kohokohta. Ilokseni monet ryhmäni suorastaan ylittivät itsensä, ja oppilaille jäi hyvä mieli esiintymisestä. Toki mieltäni ilahduttivat myös esitysten jälkeen oppilailta saadut tervehdykset ja kiitokset. Ehkä paras tänä syksynä saamani palaute oli tieto siitä, että tanssitunti on oppilaan viikon ehdoton kohokohta!


Miten sinun joulunäytöksesi sujuivat?

2 kommenttia:

  1. Mulla joulunäytökset olivat varsin historiallisia siksi, koska en jännittänyt! Ekassa näytöksessä oli vielä pieniä perhosia vatsassa havaittavissa ja tanssissa oli energiaa ja adrenaliinia. Mutta toinen näytös meni täysin ilman jännitystä ja sitä adrenaliinisysäystä. Olo oli jo hieman väsynyt ja polvet kipeät, eikä tanssissa ollut sitä energiaa ainakaan omasta mielestäni. Toiselta opettajalta tuli kehuja ja samoin vanhemmilta ja ystäviltä.. mutta oma tuntuma oli mikä oli.
    Tätä jännityksen puutetta ihmettelin kyllä kovasti, koska mä jännitän jopa tanssitunneilla näytöksistä puhumattakaan. Mutta mitään kommelluksia ei tapahtunut, ja viuhkakin pysyi mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että näytöksestä jäi noin positiivinen fiiis! Onnittelut! :)

      Minä en jossain vaiheessa jännittänyt esityksiä ollenkaan - pikemminkin janosin päästä lavalle. Sen vuoksi oli aika shokki, kun jännitys iski jossain vaiheessa niin pahasti päälle, ettei se helpottanut missään vaiheessa koko esitystä.

      Poista

Kerro ajatuksesi!