lauantai 30. tammikuuta 2016

Mitä baletinopettaja tekee ennen tuntia?

Tuntuu siltä, että aloitan nykyään aina blogikirjoitukseni valittelemalla aikapulaa. Niinpä ajattelin tällä kertaa siirtyä suoraan asiaan, kun meillä jokaisella kuitenkin on ne samat 24 vuorokaudessa! Sen verran vinkkaan tulevasta, että tarkoitukseni on kirjoittaa eteen- ja taaksetaivutuksista jossain vaiheessa! Koska blogiini näyttää päivittäin eksyvän varsin mukava määrä ihmisiä, tahtoisin kuulla, mikäli teillä blogini lukijoilla on jotain postaustoiveita tai kysymyksiä, joihin kaipailette vastauksia? 

Rupesin tällä viikolla pohtimaan omia rutiinejani ennen balettituntia ja sitä, miten ne poikkeavat niistä ajoista, kun olin itse balettioppilas. Balettioppilaana tulin aina kyllä hyvissä ajoin paikan päälle pysytäkseni vaihtamaan vaatteet sekä lämmittelemään ennen tunnin alkua. Niihin aikoihin oma lämmittely tosin koostui lähinnä venytyksistä. Tärkeää oli myös nähdä kavereita ja vaihtaa kuulumisia ennen tuntia. Nyt kun opetan, ovat rutiinit hieman erilaisia.

Saavun yleensä aina vähintään puoli tuntia aikaisemmin opetuspaikalle, mikäli mitään yllättävää ei ole sattunut. Kerran esimerkiksi hyppäsin ajatuksissani väärään bussiin, jolloin aikataulut menivät luonnollisesti hieman sekaisin. Onneksi ehdin kuitenkin tuollakin kerralla ajoissa opettamaan, mikä lienee tärkeintä!

Heti vaatteet vaihdettuani ja täytettyäni juomapulloni tarkistan ensimmäiseksi musiikkilaitteiden toimintavalmiuden. Jos tulen jostain muualta kuin kotoa, saatan myös tässä vaiheessa syödä eväitä. Tämän jälkeen usein kertailen tuntisuunnitelmiani sekä mietin, mitä asioita kävimme edellisellä kerralla läpi. Jos käytän jollain tunnilla välineita tai rekvisiittaa, otan ne valmiiksi esiin.

Yritän aina lämmitellä ennen tuntien alkua. Minulla on tietynlainen runko omalle alkulämmittelylleni, mutta usein muokkaan sitä käytettävissä olevan ajan ja oman kehoni tarpeiden mukaan. Lämmittelyssäni pyrin luonnollisesti saamaan kehoni lämpimäksi sekä käymään läpi eri kehonosat ja niiden ääriliikeradat. Lisäksi teen tasapainoa kehittäviä liikkeitä. 

Oman lämmittelyni jälkeen ehdin joskus vielä vilkaista omaa puhelintani, mutta aika usein tässä vaiheessa ensimmäinen tunti jo alkaa ja päästän oppilaat sisään saliin!

Tossumeri

2 kommenttia:

  1. voi kumpa postailisit useammin! :) pidän blogistasi kovasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Kieltämättä nyt on ollut pitkä tauko, kun on ollut sellainen olo, ettei oikein ole mitään asiaa. Jospa kohta taas inspiraatio iskisi! :)

      Poista

Kerro ajatuksesi!